Pustar ut

Nu är det mesta packat och klart. Det som saknas är en del saker från lägenheten, sen märkte jag att det finns vissa saker som jag måste köpa. Men det är lätt att lösa.

Nu ska jag ner till centrum med Muscot och möta upp Nylén för lite chill såhär innan jag drar. Ja, han lär ju åka tillbaka till sin skola rätt snart också, om jag inte misstar mig.

Flyttstress

Mitt uppe i packningen.
Jag hatar verkligen att packa. Det känns alltid som att jag ska glömma massor med viktiga saker, så allt blir bara en stor stress. Och alla som känner mig vet att när jag är stressad så stannar jag upp, blir paralyzerad och kommer absolut ingen stans. Det enda jag har börjat packa är mina kläder. Börjar bli något tajt med tid nu. Måste hitta väskor som jag kan packa i, annars lär jag inte komma så mycket längre.

Becci och Muscot fick följa med till djuraffären. Fick med mig en borste till Nikita, bajspåsar i mängder, Frolic mini och hundmat till både Muscot och Nikita. Dessutom fick jag ett par lycka till-önskningar inför internatet.

Min lägenhet har jag inte hunnit med, så det får bli en snabb visit förbi där imorgon bitti innan vi åker, bara jag har klart för mig vad det är jag ska ha med mig därifrån.

Nej, dags att återgå till packningen, så jag hinner med det.

Småhundsägare, skärp er!

Jag börjar undra vad det är med alla småhundsägare. Många verkar tycka att det är okej att ha sina hundar lösa, fast de springer fram till andra människor och hundar. Inte ber de om ursäkt heller. Som nu när jag var ute med Muscot, så kommer en lite valp skällande och springer fram till honom. Ägarna tittar knappt på hunden och fortsätter gå. Strax därefter kommer deras vuxna hund av samma ras framlunkande. Fortfarande ingen reaktion från ägarna. Det är inte första gången heller. Ingen småhundsägare har någonsin frågat mig om hundarna får hälsa, de släpper bara fram sina hundar och antar att det är okej. Inte bara när jag har varit ute med Muscot har det hänt, utan även ett par gånger med Nikita. Folk som bara struntar i att deras småhundar springer lösa fram till mina hundar. Då Nikita har problem med hundmöten så tycker jag verkligen inte att det är okej. Är det så svårt att öppna munnen och fråga om det är okej? Om folk frågar så är det oftast okej för mig. Mina hundar får gärna hälsa på andra hundar, om det sker på mina och mina hundars villkor.
När det kommer till ägare med medel och stora hundar så frågar de alltid om det är okej. Det tycker jag om, så ska det vara!

Dan före ..

Så var den kommen, dan före flyttardan. Det är mycket jag måste fixa idag. jag kommer knappt ha tid för annat. Jag måste till djuraffären och köpa en del saker och jag måste åka hem till min lägenhet och hämta saker där. Sen måste jag packa allting. Jag har faktiskt inte börjat än. Det enda jag har gjort är att skriva en lista på vad det är jag ska ha med mig. Sen måste jag hitta tid till att vara så mycket som möjligt med Muscot. Fy, vad jag kommer att sakna honom. Jag hoppas att jag kommer ha för fullt upp på skolan att jag inte kommer ha tid att tänka så mycket på honom.



Jag har inte fattat den här flytten än, men den lär väl slå mig hårt när jag väl är på skolan.

Chique



Chique har fått in lite nytt. Om jag skulle beställa skulle det vara de här sakerna som skulle få en enkelbiljett hem till mig.
Jag har fastnat för Friis&CO , vill ha mycket av deras saker just nu :).

Sminkväska Friis&CO 249:-
Friis&CO keps 149:-
Bred ring 179:-
Halsband med sko 169:-
Ring 179:-

Jobbet är avklarat

Sådär, nu var sista "jobb"dagen avklarad. Ni kan ju förstå hur skönt det är. Nu är jag bara ledig imorgon och sen drar skolan igång. Ikväl verkar jag stå utan planer. Jag gissar att jag får slöa hemma i soffan framför tvn. Förmodligen blir det lite packning också. Nu är stressen igång att få med mig allting. Måste åka till min lägenhet och hämta saker, dessutom behöver jag ta en tripp till djuraffären och köpa lite goodies till Nikita.

Mamma och Roger åkte nyss, de ska på kryssning. De lär väl inte komma hem förens sent imorgon, då de säkerligen tar en tripp till Curres på kvällen när de kommer hem. Så nu måste jag fundera ut ett bra sätt att utnyttja ensamheten på.

Imorgon ser planerna också ut att gå åt helvete. Natta har inte tid att gå på cafét med mig. Det suger. Så det blir väl en dag ägnat åt att fixa allt med flyttningen. Ser inte ut som att någon har tid att träffa mig såhär innan flytten. Dåligt planerat folk! Ni visste att det var nu jag skulle flytta. Jag är något besviken. Men ensam är stark, jag klarar mig faktiskt själv.

Nu ska jag nog slå mig ner framför tvn och fira att jobbandet är slut för den här gången. Nästa gång fixar jag mig ett roligare jobb!

Sista dagen idag! :)

Sista dagen på "jobbet" idag, och det är underbart. Att jag dessutom får sällskap idag är hur bra som helst. Annars hade jag nog avlidigt av den tråkiga dagen. Jag "jobbar" från 11:00 - 15:00 och efter det kommer jag känna en stor lättnad!
Kanske om man tar sig till min lägenhet efter för att hämta de saker jag behöver. Sen kanske glida ner till centrum och shoppa lite. Det finns ju saker jag behöver inför flytten till Säbyholm.

Idag åker mamma och Roger iväg på kryssning och kommer tillbaka imorgon. Det ska bli grymt skönt. Lugnt och skönt i lägenheten. Det enda som fattas är de där jävla katterna försvinner. Madonna har precis börjat löpa också, mer irriterande kan det inte bli. Jag hatar katter mer och mer för varje dag som går. Tack för den!

Kanske blir det fest ikväll med Natta också. Vi får se vad som händer :).
Nu ska jag ut med hundarna, sedan är det dags för en dusch innan Yvonne ringer.

Bloggen

Jag har tänkt om lite om bloggen och hur jag vill använda den. Förhoppningsvis kommer mina planer göra att jag bloggar mer än vad jag gör idag. Dessutom tror jag att den kommer bli mycket intressantare.

First up:
Ändra bloggdesignen. Börjar redan tröttna på den och som jag sa från början, så skulle den bara vara tillfällig.


Nu ska jag gå ut med hundarna, sen ska jag åka hem. Blir lite senare hemkomst idag, tyvärr. 

Stress inför skolstarten

Sitter valpvakt, näst sista dagen. Ska bli hur skönt som helst när jag är klar här borta. Bara idag och morgondagen kvar. Har tröttat något offantligt på det här "jobbet". Igår var lillebror Elias med, så då var det lite roligt iaf. Men jag hatar att sitta här själv och tråka. Även om det är slappt. Skulle nog vara bättre att vara hemma med mina egna hundar. Så många timmar som jag har spenderat här för så lite pengar. Det gör jag inte om kan jag tala om. Valparna har äntligen blivit söta, det är ett plus. Nu är de tillräckligt stora för att till mesta delen klara sig själva. Nu flyttar jag de bara från valplådan ut till valphagen så får de klara sig själv och busa med varandra.

Skolan börjar på söndag. Det känns lte stresigt sådär. Känns inte som att jag kommer hinna göra så mycket. Imorgon kommer jag sitta valpvakt, och det positiva är att jag kommer ha sällskap av Yvonne och hennes dotter. Efter det ska jag träffa Nathalie (har vi några egentliga planer för kvällen?). Mamma och Roger åker iväg på kryssning imorgon och kommer hem på lördag. Det kommer vara skönt att kunna slappna av hemma, inte ofta  man kan göra det, nästintill aldrig. På lördag går mina planer till himmelska hundar! Vara där ett tag med Muscot. Sen kommer jag förmodligen att packa det jag ska ha med mig (fast det kanske jag borde börja med redan nu?). Och på söndag kommer pappa över vid nio-tiden så ska vi packa in allting i bilen och sedan åka.
Det är inte långt kvar nu!

Söndagen 10:e Augusti

Var med mamma och kollade på en lägenhet som vi förhoppningsvis ska byta våran gamla mot. Sen var de och tittade på våran. Då passade jag på att hämta min post. Hade äntligen fått min efterlängtade post från säbyholm. Så nu har jag den informationen jag behöver inför skolstarten. Det enda jag blev stressad över var att det visade sig att jag börjar en dag tidigare än vad jag hade räknat med. Så istället för måndagen den 18:e, så börjar jag på söndagen den 17:e istället. Jag ska vara där vid 12.00 och göra ett hanteringsprov med Nikita, bl.a. Jag är inte lite stressad. En dag mindre sommarlov. Men det är ändå skönt att få komma dit en dag innan så att man hinner fixa det mesta innan allt drar igång.



Nu måste jag bara hitta tid till att städa ut min lägenhet. Förhoppningsvis har jag hela augusti på mig att få ut allting. Men tiden går fort så det lär väl bli lika stressat för det. Inte heller är det frestande att spendera sina lediga helger till att städa. Dessutom betyder lägenheten mycket för mig. Där kan jag äntligen vara för mig själv. Nu kommer det dröja innan jag kommer få den chansen igen. Fan!

Protestera mot Kinas behandling av djur

Protestera mot Kinas behandling av djur

I skuggan av Kinas OS-förberedelser lider landets djur. Grymheterna är extrema. Hundar flås levande, katter massavrättas och björnar instängda i trånga burar tappas på galla genom ett rör ur ett öppet sår i magen.

Kina är världens största producent av kött och päls. Uppskattningsvis dödas 16 miljoner hundar och 4 miljoner katter varje år i kött och pälsindustrin. Och för att inte lämna märken i pälsen stryps katter långsamt och hundar flås levande.

Protesten syftar till att få ett stopp på Kinas grymma behandling av djur. Det finns för närvarande inga lagar i Kina som skyddar djuren utan bara lokala föreskrifter och förordningar och det räcker inte. Det är till exempel helt lagligt att stänga in djur i burar, slå dem medvetslösa och flå dem levande. Genom att skicka e-post till Kinas ambassad hoppas vi på att kunna påverka dem att införa lagar som förbättrar djurskyddet, samt få ett stopp för grymheterna som djuren utsätts för.


Skicka protestmejl till Kinas ambassad.

Öppna länken ovan och fyll i dina namnuppgifter, tryck på skicka och du deltar i protesten! Sidan ägs av Djurskyddet Sverige.


Update

Dags för en uppdatering om de obloggade dagarna.

Söndag
Som sagt så var vi och tittade på Batman - The dark knight. Grymt bra film, den rekommenderar jag verkligen. Det jag inte gillade var den nya Rachel. Usel skådis, verkligen. Henne har jag aldrig tyckt om. Hon passade inte in i den rollen. Det förstörde verkligen mycket av filmen. Så med det sagt så gillade jag verkligen slutet.
Det som verkligen förvånade mig var att Heath Ledger spelade Jokern. Det hade jag ingen aning om. Hur han fick den rollen är för mig ett mysterium. Om man tittar på hans föregående roller så var de inte ens i närheten av denna roll. Men han passade verkligen i rollen. Det är synd att han inte kan fortsätta i dem banorna, för det passade honom verkligen att spela så galen.

Mötte sedan Nathalie som var med Stefan utanför. De satt i den fulaste bil som världen någonsin skådat - Stefans.
Sen åkte vi hem, till världens jävla flygmyresvärm. Ni som känner mig vet att jag har världens myrfobi. Det värsta gud har gjort är att låta dem få vingar. Det kryllade av dem och helst av allt så ville de krypa runt på biltaken. Heldre där, än på mig. Jag kommer ihåg förra året, under pride, alltså samma tid som det här året. Då var det mycket värre. De var överallt, vart vi än gick. Inte ens på bussen kunde vi fly undan dessa mardrömmar. Ni kan ju förstå min panik! Tur att det ä äver nu, nu dröjer det i alla fall ett år tills nästa svärm. Jag längtar INTE.



Måndag
Ringde Simon som fick följa med mig på jobbet. Efter mycket problem för honom att ta rätt buss så mötte han äntligen upp oss i skogen. Efter en långpromenad med klagomål om vi var framme snart så tyckte Simon att det var hur skönt som helst att äntligen vara klara. Han behövde handla så vi drog till ICA och efter det visade han mig sin nya lägenhet. Helt okej lägenhet, lite skitigt bara. Men det kan man väl förvänta sig av en ungkarl? Så där satt jag hela kvällen. Framför TVn hos Simon med chips och saft. Hur lugnt som helst. Fest där, innan sommaren är slut, hoppas jag.

Tisdag
Ja, i tisdags drog jag ner till centrum för att hämta ut ett efterlängtat paket från Nelly.com. Kunde inte hålla mig borta från rean i helgen. Klickade hem: Underkläder, en tunika, strumpbyxor och en sjal. Blev nöjd med tunikan, strumpbyxorna och Friis&CO trosorna jag beställde. Men sjalen, Dolce & Gabbana BHn och ett par rosa hotpants jag beställde kunde jag ha varit utan. Men de får väl ligga längst inne i garderoben och skräpa. Om inte någon är intresserad av de vill säga? ;)

Onsdag
Nathalie ringde och frågade mig om jag ville följa med till Kista när hon skulle klippa och färga hennes hår. Fick vänta i en och en halv timme i bilen med Nikita, Muscot och Domino. Så kan det gå när man har lovat att vara hundvakt under processen. Jag tog ut hundarna lite ibland, annars satt jag och läste skvallertidningar som Nathalie hade tagit med sig.
Håret blev fint ( tro mig Natta ;) ).
När hon kom tillbaka frågade hon mig om jag hade sett pomeranian hunden som låg en bit bort. Jag följde med och fick se ett tovigt knytte som inte alls såg ut att må bra. Med en stolt matte som bara log åt att vi visade dem uppmärksamhet. Hela den dagen hade jag sådan ångest över att jag inte gjorde någonting åt den stackars hunden. Jag gjorde till och med upp en plan i mitt huvud vad jag skulle göra med den. Hur jag tog med mig den, badade, borstade, klippte klorna för att sedan hitta ett bra hem åt stackarn. Men jag förstår att det inte alls skulle vara så lätt. Men åh, sådan ångest jag har. Jag kunde ju åtminståne gett henne råd och tips. Vad som helst. Jag tycker synd om hunden, den var verkligen fin (om man bortser från den misskötta pälsen).

Vi åkte till Bålsta för att sedan åka hem igen, ganska sent. Vi hade ett givande samtal om en kille på tåget som sedan fortsatte när vi kom hem. En kille som gått bakom ryggen, ljugit för oss båda och gjort en massa skit, detaljer är inte nödvändigt. Så jag ringde upp honom från hemtelefonen, med Nathalie kvar i mobilen. Vi körde på högtalare och frågade ut honom om allting. Efter nästan en hel natts tjafs så la vi på och jag fick äntligen sova lite. Det var verkligen skönt att ställa honom mot väggen.

Torsdag
Trodde det var onsdag, men när jag kom på att det var torsdag så skyndade jag mig till min lägenhet. Ett av kraven för att bo där är att vara där en viss tid på torsdagar, då de kommer ut och kollar så att allt står rätt till. Väl där väntade jag, väntade och väntade lite till. De kom aldrig. precis som veckan innan. Så jag gick och hämtade ut ett paket som hade kommit dagen innan. Det var ett par skor som jag budat hem från Tradera. Tyvärr var de för stora "/. Så om någon med storlek 41 skulle läsa det här så är det bara att kontakta mig om du är intresserad av skorna ;) .



Blev ett jävla långt inlägg och snart kommer det ett till. Finns ju ett par dagar till som än inte har blivit bloggade. Blir nog bäst med ett inlägg till än att fylla på det här i all evighet.

Market2Member

"Som medlem i Market2Member blir du belönad för att ta emot och tycka till om reklam eller när du handlar hos våra Shoppingpartners. Samla poäng som kan skänkas till välgörenhet eller bytas in till varor eller pengar."

Det låter väl underbart? Gör som jag och bli medlem vet jag :)
Just nu pågår en tävling där du kan vinna Personal Shopping  med  modebloggaren Louise Adolphson eller ett presentkort från Box Experience


"Personal Shopping
Louise Adolphson från modebloggen RightNow ger dig råd om de senaste trenderna och hjälper dig välja ut en outfit som passar just dig. Förutom en exklusiv shoppingupplevelse med Louise får du 5.000 kr att handla för.

Box Experience
Presentkort värt 1995 kr från Box Experience räcker för de flesta upplevelser i deras utbud. Välj mellan bl.a folkrace, flygsightseeing, lyx-spabehandlingar, aktiv matlagning, karate med världsmästare och mycket annat! Se BOX EXPERIENCE för mer information."


RSS 2.0